Gå tillbaka

Chip PC Technologies blir partners med SecMaker

Publicerad av SecMaker, kategoriserad under Nyheter.

Chip PC Technologies integrerar SecMakers programvarutillägg Net iD Connector i sin produktportfölj

Haifa, Israel, 14:e september 2012 – Chip PC Technologies, som är ledande leverantör av tunna klienter, meddelade idag integrationen med programvarutillägget Net iD Connector, utvecklad av SecMaker AB som utvecklar mjukvara och lösningar för smartkortsbaserad IT-säkerhet.

Chip PC och SecMaker har ingått ett samarbete för att utöka användandet av smarta kort och användarautentisering för organisationer, som till exempel vårdgivare, som använder sig av lösningar med smarta kort. Programvaran Net iD är en banbrytande produkt designad för organisationer som vill etablera enkla och säkra inloggningsrutiner för sina nätverk.

“Partnerskapet innebär att det nu finns ett säkert, flexibelt och kostnadseffektivt sätt för företag att kontrollera användarsäkerhet, samtidigt som profiler och applikationer tillåts att följa med användarna från en enhet till en annan.” förklarar Ronnie Johansson från SecMaker.

“Vi är säkra på att det här partnerskapet kommer vara till stor nytta för våra befintliga kunder, då det möjliggör för dem att ytterligare öka användningen av smartkort och tunna klienter för avancerad IT-säkerhet” säger Tim van Wasen, VP EMEA på Chip PC Technologies.

På grund av den arkitektoniska designen på Citrix-plattformen har kunder tidigare inte kunnat återansluta till en frånkopplad session genom att använda smartkort på tunna klienter*. SecMaker har skapat en lösning genom ett programvarutillägg för Chip PCs tunna klienter, Net iD Connector.

Programvaran är nu tillgänglig på Chip PC LXD8541 tunn klient som kör ThinX OS V.2.0.1, och har blivit godkänd och rekommenderad av Citrix Systems.

Chip PC kommer integrera och distribuera programvarutillägget, Net iD Connector, för att hjälpa Chip PC-kunder förbättra sin säkerhet med smarta kort.

Mer information om Chip PC tunna klienter finns här:
http://www.ChipPC.com/products

*Sessionsförflyttning med smarta kort är en mycket eftertraktad funktion som nu finns i Citrix plattform med Net iD. Användaren tar ut kortet från klientens kortläsare, frånkoppling sker och sessionen kan tas upp från vilken annan terminal som helst genom att användaren sätter i kortet och anger sin PIN.

Kommentera