Gå tillbaka

SecMaker lanserar Net iD som tjänst för säker inloggning i molnet

Publicerad av SecMaker, kategoriserad under Pressreleaser.

IT-säkerhetsföretaget SecMaker lanserar ett nytt erbjudande baserat på Net iD, marknadens ledande lösning för smartkortbaserad säkerhet. Net iD som tjänst vänder sig till molntjänstleverantörer som vill erbjuda sina kunder hög IT-säkerhet och användarvänlighet i molnet med smartkort och federering.

Genom den nya paketeringen kan Net iD och smartkortsbaserad säkerhet erbjudas till ett fast pris per användare och månad som molnbaserad tjänst(Software as a Service).

Slutkunder får tillgång till de fördelar som Net iD och smarta kort ger i form av bättre IT-säkerhet och trygga, enkla arbetsflöden. Genom att ingen serverhårdvara eller mjukvara installeras hos slutkund kan dessa dra fördel av flera mervärden som ökad flexibilitet, minskad kapitalbindning och förenklad licenshantering och administration.

– Med närmare 1 miljon aktiva användare har SecMaker en viktig roll i att driva utvecklingen för smartkortbaserad IT-säkerhet framåt. Vi ser ett starkt ökat intresse för att adressera IT-säkerhet i molnet på ett kvalificerat sätt. Därför lanserar vi nu en ny affärsmodell för Net iD som gör det enklare än någonsin att använda smarta kort, både för våra partners och våra kunder, berättar Niklas Anderson, VD SecMaker.

Partners som kombinerar Net iD som tjänst med sitt övriga molntjänsterbjudande kan erbjuda ytterligare fördelar. Net iD och smarta kort kan användas för primär inloggning för att sedan med federering erbjuda singelinloggning mot alla bakomliggande tjänster. Användaren autentiseras automatisk mot alla målsystem genom full tvåfaktorautentisering.

– Även SecMakers befintliga kunder kan dra fördel av den nya tjänsten från partner och utan ytterligare investeringar federera till molnet. Kombinationen smarta kort och federering ger maximal IT-säkerhet samtidigt som den bidrar till ökad flexibilitet och användarvänlighet för medarbetarna, förklarar Niklas Anderson.

För mer information kontakta

Niklas Anderson, VD SecMaker, Tel: +46 8 601 23 01
E-mail: niklas.anderson@secmaker.com

Malin Sjöman,T.f. Marknadschef SecMaker, Tel: +46 733 18 59 90
E-mail: malin.sjoman@secmaker.com

Kommentera