Gå tillbaka

SecMaker och SineQra lanserar säker inloggning i molnet

Publicerad av SecMaker, kategoriserad under Pressreleaser.

IT-säkerhetsföretaget SecMaker och IT-tjänsteföretaget SineQra lanserar tillsammans en ny tjänst för säker inloggning i molnet och trygga arbetsflöden i vården. Tjänsten levereras av SineQra och bygger på SecMakers produktfamilj Net iD, Sveriges ledande tjänst för smartkortbaserad säkerhet.

Behovet av att logga in i många olika system och hantera stora mängder klassificerad och känslig information är idag en utmaning för medarbetare inom hälso- och sjukvårdssektorn. Kraven på patientsäkerhet ställs mot ökade krav på flexibilitet och enkelhet för vårdens medarbetare.

– SecMaker är ledande inom smartkortbaserad IT-säkerhet för vården. Vi har närmare en miljon aktiva användare och ser nu ett ökat intresset för molnbaserade tjänster. Vi är därför stolta att tillsammans med SineQra och Microsoft kunna presentera en tjänst som erbjuder full IT-säkerhet i molnet, samtidigt som vi svarar upp mot kraven som medarbetare inom hälso- och sjukvård ställer på enkelhet och flexibilitet, berättar Patrik Larsson, försäljningschef på SecMaker.

Den nya tjänsten erbjuder säker inloggning med smarta kort och certifikat till molnbaserade lösningar som t ex Microsoft Office 365, Microsoft Azure och webbportaler. Genom integration till landstingens SITHS-koncept erbjuds vårdgivare även säker åtkomst till skyddad information som t.ex. patientjournaler och receptportaler i molnet.

– Det momentum vi nu ser bland kunder som realiserar tjänster i molnet ställer helt nya krav på funktionalitet, tillgänglighet och säkerhet. Det är därför mycket positivt att se hur våra partners tar fram anpassade tjänster som löser viktiga behov i specifika branscher. Samarbetet med SecMaker och SineQra till företag i vårdbranschen känns mycket spännande, säger André Henriksson, produktmarknadschef på Microsoft.

– Tjänsten är komplett och inkluderar drift, underhåll och systemövervakning till en fast kostnad per användare och månad. Detta svarar upp mot kraven från företagen i vården kring hög patientsäkerhet, tillgänglighet och kostnadseffektivitet, säger Lennart Johansson, VD på SineQra.

 

För mera information kontakta

Patrik Larsson, Försäljningschef SecMaker, Tel: +46 70 000 93 12
Epost: Patrik.Larsson@secmaker.com

Lennart Johansson, VD, SineQra, Tel: +46  8 557 710 72,
Epost: lennart.johansson@sineqra.com

Kommentera