Gå tillbaka

SecMaker presenterar Net iD Access

Publicerad av SecMaker, kategoriserad under Nyheter.

I takt med att företag och organisationer arbetar alltmer mobilt ökar kraven på att skydda klassificerad information och affärskritiska applikationer på mobila enheter. SecMaker, Sveriges ledande leverantör av kvalificerad IT-säkerhet, lanserar nu Net iD Access, en plattform för säker inloggning med PKI och smarta kort på mobil­telefoner och surfplattor.

– Sverige ligger långt fram i arbetet med att förbättra IT-säkerheten med hjälp av smartkort. Med närmare 1 miljon aktiva användare har vi på SecMaker en viktig roll i att driva utvecklingen framåt. Mycket tack vare Apples framgångar ser vi en allt större efterfrågan på kvalificerad IT-säkerhet för mobila enheter. Därför är vi nu mycket stolta att kunna presentera den första lösningen som stödjer mobil inloggning med smartkort, berättar Niklas Anderson, VD SecMaker.

Med Net iD Access som grund har Strikersoft, experter på mobila lösningar, utvecklat en första applikation. Tjänsten som är framtagen för Conscriptors räkning gör det enkelt för personal inom hälso- och sjukvåd att dokumentera sitt arbete på en iPad med säker mobil uppkoppling till journalsystemet.

– Vår kund Conscriptor har sedan tidigare visat hur man kan förenkla och effektivisera det dagliga arbetet med diagnoser. Nu förenklar vi arbetet ytterligare med mobilt stöd och kan samtidigt garantera högsta säkerhet och integritet för vårdtagaren, berättar Fredrik Wångberg, VD Strikersoft.

Läs mer om Net iD Access

Kommentera