Gå tillbaka

Den långa resan

Publicerad av SecMaker, kategoriserad under Blogg.

Andreas

Efter 16 år inom denna bransch med smarta kort som bärare av effektiva flöden och säkerhet vet vi att målet till en totalintegration kan vara lång, men värd resan.

Jag drar paralleller till mina 15 år som utövare av en rad olika långlopp; alla förberedelser, planering och utmaningar för att nå målet. Oavsett om det är simning, cykling, löpning eller alla under ett och samma lopp, så har man satt upp ett mål som man tror på och då kommer alla tänkbara problem att lösa sig på vägen.

Det här känner jag igen inom SecMaker, vilket vi ofta bevisar då vi får vara med och implementera smarta kort till hela verksamheten. Vi och kunderna ser nyttan med smarta kort i form av sparade resurser/pengar och gladare användare. Detta budskap kommer vi fortsätta att sprida länge då det vanligaste alternativet fortfarande är användarnamn och lösenord; ett inloggningssätt som förutom osäkerheten tar mycket kraft att administrera.

Att komma i mål med en totalintegration av smarta kort ger så stora positiva inslag. Användare loggar inte bara in på ett säkert sätt utan får även direkt åtkomst till sina applikationer utan att ange en massa användarnamn och lösenord. Samtidigt kan de använda kortet för inpassering och vid utskrifter och i vissa fall möjlighet att aktivera motorvärmaren på parkeringen eller bara till att kvittera ut en kaffe i fikarummet.

Vårt erbjudande med smarta kort kan vi likna vid att spänna fast säkerhetsbältet och åka iväg genom Saharas öken efter att noga ha planerat och tagit höjd för framtida utmaningar. Därför valde vi att stödja Martin Letzter och Olof Sundström som tog sig an förra vinterns öken race. De är ett team med brinnande vilja och spjutspetskompetens som skulle ta sig igenom Tuareg Rally, ett tufft sjudagars rally genom Saharas öken.

Läs mer om deras resa här.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur man kommer hela vägen i mål med totalintegration av smarta kort i din verksamhet.

Andreas Mossnelid
Solution Architect, Identity and Security