Gå tillbaka

SecMaker presenterar lösningar för säkra och mobila arbetsflöden i vården på Vitalis

Publicerad av Emmelie Hardenborg, kategoriserad under Pressreleaser.

Vitalis, Sveriges och Skandinaviens största mötesplats för eHälsa, går av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg den 8-10 april. SecMaker, nordens ledande leverantör av smartkortbaserad IT-säkerhet, deltar för åttonde året i rad och presenterar nya möjligheter för trygga mobila arbetsflöden i vården. 

Behovet av att logga in i många olika system och hantera stora mängder klassificerad och känslig information är en utmaning för medarbetare inom hälso- och sjukvårdssektorn. Kraven på patientsäkerhet ställs mot ökade krav på flexibilitet och enkelhet för vårdens mobila medarbetare.

– Med närmare en miljon aktiva användare är SecMaker ledande inom smartkorts­baserad IT-säkerhet för vården.  På årets Vitalis fokuserar vi på hur vi kan erbjuda säker och enkel inloggning också för mobila medarbetare. Tillsammans med våra partners Dell och Advania, visar vi hur man med sitt e-tjänstekort kan flytta sitt datorskrivbord från ett rum till ett annat eller till en surfplatta. Tekniken används redan idag på flera regioner i Norden, berättar Niklas Anderson, VD SecMaker.

SecMaker deltar för första gången som SpeakerPartner på Vitalis. Mandana Rostampour, sjuksköterska på Danderyds sjukhus, presenterar en konkret applikation för mobil säkerhet med smarta kort. Hon visar hur en Windows 8-platta med stöd för SITHS-kort, vårdpersonalens tjänstekort, kan integreras i verksamheten och passa en läkare på rond. Föreläsning äger rum torsdag den 10:e april kl 11:30 i sal A5.

Under Vitalis finns SecMaker på plats i monter B09:34. För den som vill fördjupa sig ytterligare erbjuds också miniseminarier om Net iD Access.

För mer information kontakta

Niklas Anderson, VD SecMaker, Tel: +46 8 601 23 01
E-mail: niklas.anderson@secmaker.com

Emmelie Hardenborg, Marknadskoordinator, Tel: +46 8 599 218 01
E-mail: emmelie.hardenborg@secmaker.com

Kommentera