Gå tillbaka

Sessionsförflyttning, SSO och mobilitet med surfplattor

Publicerad av Emmelie Hardenborg, kategoriserad under Nyheter.

Behovet av att kunna logga in i många olika system och hantera stora mängder klassificerad och känslig information är en utmaning för medarbetare inom hälso- och sjukvård. Kraven på patientsäkerhet ställs mot ökade krav på flexibilitet och enkelhet för vårdens mobila medarbetare. Fler och fler vårdgivare inser därför värdet och nyttan av sessionsförflyttning och SSO (Single-Sign On).

– Med närmare en miljon aktiva användare är SecMaker ledande leverantör av smartkorts­baserad IT-säkerhet för medarbetare inom vården i Norge, Sverige och Finland.  På årets Vitalis fokuserade vi på hur även mobila medarbetare kan erbjudas säker och enkel inloggning. Tillsammans med våra partners Dell och Advania visade vi hur man med sitt e-tjänstekort kan flytta sitt datorskrivbord från ett rum till ett annat eller till sin surfplatta. Tekniken används redan idag på flera regioner i Norden, berättar Niklas Anderson, VD på SecMaker.

Dells nya Windows 8 platta har en inbyggd kortläsare som möjliggör användning av smartkort.
Med Net iD Mobile SDK (Software Development Kit) ges möjlighet för applikationsutvecklare att börja integrera stöd för säkerhet med smartkort även i appar byggda på iOSmobila enheter.
Vill du veta mer. Kontakta oss på info@secmaker.com

Kommentera