Gå tillbaka

Utbildning – är det verkligen nödvändigt?

Publicerad av SecMaker, kategoriserad under Blogg.

I dagens läge med tusentals produkter och lösningar, kan det kännas övermäktigt att få grepp om allt, men ibland kan det vara bra att veta vad man håller på med, annars kan det gå så här (YouTube).

Tur då att det finns mängder av olika kurser att gå när man vill specialisera sig.

Jag har själv gått flera olika certifieringskurser; storknat i Powerpointvisande utbildare som läser från pärm till pärm i en tjock amerikansk utbildningsbok som jag hade kunnat läsa själv.

När jag och en kollega bestämde oss för att ordna utbildningar i integration av PKI och smartkort utgick vi från Learning by doing. Vi har plockat bort allt onödigt och skapat en levande och riktig handgriplig utbildning där 100% är verklighet. Med en dator per kursdeltagare får de bland annat göra en uppsättning av full PKI-miljö från A till Ö tillsammans med våra produkter och Microsoft certifikat server.

Utbildningen som kallas CSSE, Certified Smart Card Security Expert, (nytt kurstillfälle 24-27 november) har varit väldigt uppskattad av våra integrationspartners som vi riktat oss till i första hand. Nu har cirka 120 personer mer kött på benen för att implementera smarta kort och en gång för alla bli av med lösenorden.

Nu till våren kommer vi ut med två nya utbildningar. En utbildning riktar sig mot arkitekter och IT-chefer där de kommer få veta hur man på bästa sätt får till en lyckad IT-säkerhet baserat på smarta kort.

Eftersom vi numera har mer än 1 miljon användare, har vi fått många frågor om inte det finns kurser för IT-avdelningar som ska hantera Net iD familjs produkter så den andra utbildningen blir en användarutbildning. Båda kommer finnas tillgängliga till våren.

Daniel Hällback
Lösningsarkitekt och utbildare