Gå tillbaka

Härryda och Kungsbacka först med mobilt SITHS

Publicerad av Emmelie Hardenborg, kategoriserad under Nyheter.

Inloggningslösningen Mobilt SITHS tillåter vård- och omsorgspersonal att logga in till det nationella e-hälsosystemet Pascal och andra applikationer via iPads med befintliga SITHS-kort.

Mobilt SITHS är framtagen i ett samarbete mellan Svensk e-identitet och SecMaker och är godkänd både av Nordic Medtest och Inera. Tjänsten är paketerad med allt som krävs för att apputvecklare, systemleverantörer och vårdgivare ska kunna mötas och tillsammans skapa mobila arbetsflöden inom vård och omsorg. Det är en av de första mobila inloggningslösningarna inom vård och omsorg som följer Datainspektionens och patientdatalagens krav på säker inloggning.

Ambulanssjukvård och hemtjänst är exempel på områden med växande behov av mobila verktyg som möjliggör arbete närmare patienten.

Enkelt att komma igång

Mobilt SITHS passar alla privata aktörer, kommuner och landsting som använder SITHS-kort. SecMaker och Svensk e-identitet har tagit fram färdiga paket som inkluderar licens för Mobilt SITHS, passande kortläsare till den mobila enheten och en kostnadsfri app. I samarbete med Atea erbjuds en komplett och managerad lösning av mobilt SITHS.
Ta del av Ateas erbjudande här.

Först ut med att använda mobilt SITHS för inloggning till Pascal på iPad är Härryda och Kungsbacka kommun.

För mera utförling information eller frågor, kontakta gärna jonas.oholm@secmaker.com

Taggar:, | Kommentarer inaktiverade för Härryda och Kungsbacka först med mobilt SITHS

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+