Gå tillbaka

Mobil journalföring med smarta kort

Publicerad av Emmelie Hardenborg, kategoriserad under Nyheter.

access

I samarbete med Svensk e-Identitet erbjuder vi en tjänstebaserad inloggningslösning för mobila vårdappar som möjliggör inloggning med smarta kort, till exempel SITHS. Ett stort antal tjänster är på väg att anslutas till Net iD Access server, däribland Magnacura från Pulsen, Pascal från Inera samt ordinationsverktyget Appva, som gör det möjligt att arbeta mobilt med SITHS-kort på iPads. Redan nu finns där Treserva från CGIAlla tjänster är tillgängliga för de kommuner eller institutioner som menar allvar med att göra sina medarbetare mobila.

Jörgen Hellgren, VD Svensk e-Identitet: ”Det vi ser är startskottet för en mobil revolution inom vård och omsorg. Med mobil journalföring kommer det bli enklare att rapportera ingrepp och avvikelser i till exempel äldreomsorgen vilket leder till en avgörande kvalitetsförbättring.”

fotnot
Net iD Access från SecMaker gör det möjligt att få säker inloggning med smarta kort på surfplattor som till exempel iPad och Android. Net iD Access fungerar lika bra med webbapplikationer som mobila appar.

Svensk e-Identitet erbjuder tjänstebaserade inloggningslösningar med god användbarhet och snabbt, enkelt införande.

Kommentarer inaktiverade för Mobil journalföring med smarta kort

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+