Gå tillbaka

Mobil säkerhet med smarta kort – nytt whitepaper från SecMaker

Publicerad av Emmelie Hardenborg, kategoriserad under Pressreleaser.

access

SecMaker, nordens ledande leverantör av smartkortbaserad IT-säkerhet, presenterar i whitepapret Mobil säkerhet med smarta kort, lösningar för hur företag och organisationer kan låta sina medarbetare arbeta mobilt med bibehållen säkerhet.

I så gott som alla organisationer finns medarbetare som behöver komma åt applikationer och data oavsett var de befinner sig. När de ges tillgång till sina arbetsverktyg också på rörlig fot ökar flexibiliteten samtidigt som arbetet kan effektiviseras. Utmaningen ligger i att se till att mobiliseringen av användare, applikationer och data inte leder till att organisationens IT-miljö exponeras för nya säkerhetsrisker.

– Vi har under en längre tid sett behovet av smartkortslösningar på plattor och mobiltelefoner och vill hjälpa våra kunder med ett gediget informationsmaterial när de söker lösningar på problemet. Resultatet är whitepapret Mobil säkerhet med smarta kort som tar upp de utmaningar och lösningar som finns idag, säger Niklas Anderson, VD SecMaker.

Trots utmaningar såsom avsaknaden av generiskt smartkortstöd och generiskt stöd för kortläsare både på Android och iOS-plattformarna finns det goda möjligheter att återanvända en befintlig smartkortlösning och etablerad PKI-infrastruktur för att ge medarbetare tillgång till verksamhetskritisk och skyddad information också på sina mobila klienter.

Det finns olika sätt för företag och organisationer att lösa problematiken. I whitepapret tar vi upp de olika verktyg som finns för apputvecklare att förse sina appar med smartkortstöd och i vilken situation man bör välja de olika alternativen.

Oavsett vilken metod som väljs erbjuder den användaren ökad flexibilitet och möjligheten att på ett säkert sätt använda moderna kommunikationsverktyg som både förenklar och effektiviserar arbetet.

Whitepapret Mobil säkerhet med smarta kort finns att ladda ner här.

För mera utförlig information, kontakta Niklas Anderson, SecMaker AB telefon 070 492 98 84 eller e-post niklas.anderson@secmaker.com

Kommentarer inaktiverade för Mobil säkerhet med smarta kort – nytt whitepaper från SecMaker

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+