Smarta kort det nya alternativet

Inloggning med smarta kort: det nya alternativet

Allt fler organisationer och företag inser att det är dags att ersätta lösenord med inloggning med smarta kort. Smartkortbaserad inloggning ger

  • Säkrare arbetsflöden
  • Nöjdare medarbetare och ökad produktivitet
  • Mindre administration och lägre kostnader

Säkrare arbetsflöden

Smarta kort - det nya alternativet

Inloggning med smarta kort och personlig PIN ger tvåfaktorautentisering vilket är betydligt starkare än traditionella, enfaktorbaserade, lösenord. Identifieringen av användare mot IT-miljön görs med hjälp av certifikat som lagras på smartkortet och tas med av användaren från arbetsplatsen. Efter inloggning sker all kommunikation mellan användare och system i en krypterad tunnel vilket minimerar risken för informationsfiske och man-in-the-middleintrång.

Tillsammans elinimerar de tre stegen de säkerhetsrisker som finns med traditionell lösenordshantering.

Läs mer om hur smarta kort fungerar

Nöjdare medarbetare och ökad produktivitet

Genom att ett och samma smartkort och PIN-kod kan användas för säker inloggning till olika system och applikationer behöver användaren inte längre hantera olika lösenord. Inte heller behöver de komma ihåg komplexa lösenord som byts med jämna mellanrum.

Med rätt arkitektur och design erbjuder en smartkortlösning dessutom en rad fördelar som förenklar användarnas vardag genom ökad mobilitet och rörlighet - utan att tumma på säkerheten. Resulatet blir nöjdare medarbetare och förbättrad produktivitet i organisationen

Läs mer om hur andra gjort

  • Kundcase
    Södertälje sjukhus

    Högre patientsäkerhet och mer tid för vård

    sakerinloggning

Mindre administration och lägre kostnader

Smarta kort ger bättre IT-säkerhet och minimerar risken för kostsamma intrång. Ett personligt utfärdat kort med en PIN-kod kan användas för inloggning till i stort sett alla system och applikationer, såväl stationärt som mobilt. Det blir enklare för användaren och minskar IT-avdelningens kostnader för löpande lösenordsadministration.

En och samma smartkortlösning kan också användas för fysisk inpassering, som betalningslösning, för säkra utskrifter och som personligt ID-kort. Synergierna ger nya möjligheter till kostnadsbesparingar både i investeringar och löpande underhåll.

 

Din lösning för smartkortbaserad säkerhet

Håll dig uppdaterad på det senaste inom säker inloggning

Nyhetsbrev

Prenumerera på SecMakers nyhetsbrev för uppdateringar och inspiration om säker och enkel inloggning med smarta kort.