Mer tid för patienten

Att erbjuda säker inloggning till olika system och stora mängder känslig information är en utmaning för hälso- och sjukvårdssektorn. Krav på maximal patientsäkerhet ställs mot flexibilitet och en smidig vardag för vårdens medarbetare. Säker inloggning med SITHS-kort ger mer tid för patienten.

iStock_000021755902_Large

Säker inloggning utan lösenord

IT-säkerhetslösningens uppgift är att skydda information och affärsapplikationer från obehörig insyn. I årtionden har den vanligaste autentiseringsmetoden varit personliga lösenord, mycket tack vare att de är enkla att implementera, både från ett IT- och ett användarperspektiv. Problemet är att lösenord inte längre möter kraven på modern IT-säkerhet. Dessutom genererar de onödiga merkostnader och ger ofta en dålig slutanvändarupplevelse.

Läs mer om säker och enkel inloggning

Smarta kort - det nya alternativet

Inloggning med smarta kort och personlig PIN ger tvåfaktorautentisering vilket är betydligt starkare än traditionella, enfaktorbaserade, lösenord. Identifieringen av användare mot IT-miljön görs med hjälp av certifikat som lagras på smartkortet och tas med av användaren från arbetsplatsen. Efter inloggning sker all kommunikation mellan användare och system i en krypterad tunnel vilket minimerar risken för informationsfiske och man-in-the-middleintrång.

Läs mer om det nya alternativet

Så fungerar inloggning med smarta kort

När du väljer inloggning med smarta kort byggs säkerheten i tre steg. Därför är en smartkortbaserad säkerhetslösning det starkaste alternativet för säker och enkel inloggning.

  • Smartkortbaserade certifikat
  • Tvåfaktorautentisering
  • Insynsskyddad tunnel

Läs mer om hur inloggning med smarta kort fungerar

Följ med i det senaste inom säker och enkel inloggning