Guide för sektionsbaserade sidor

Den här sidan kan användas som mall för att skapa andra sidor av den här typen.

Nedan finner du olika typer av sektioner med både statiskt och dynamiskt innehåll samt förklaring på hur man gör för att skapa allt.

Scrolla ner

Sektioner

En sektion, som denna, skapas i adminet under boxen "Sections". Varje sektion består av en bakgrundsfärg, en eventuell bakgrundsbild/mönster samt tre utrymmen för innehåll.

Det första innehållsutrymmet visas högst upp, och de andra två kan alignas antingen till höger eller vänster.

Har man inte behov av kolumner behöver man inte använda alla innehållsfält.

OBS

Adminet för sektioner använder ett plugin som just nu har en bugg som gör att innehåll ibland inte sparas. Jag har rapporterat den till kodaren som brukar vara aktiv (svensk också) så hoppas han fixar den. Tills vidare går den att undvika:

Buggen inträffar när man lägger till en ny sektion med "+ Add"-knappen och verkar påverka alla textfält i den nya sektionen. Ibland ballar UI:et ur och man får flera rader knappar dessutom kan det hända att innehåll i den nytillagda sektionen försvinner när man sparar sidan.

Att undvika det här är dock enkelt; när man skapat en ny sektion med "+ Add"-knappen så, istället för att skriva något, sparar man direkt om sidan. När sidan sen har laddat om ser och fungerar allt som det ska och man kan skriva sitt innehåll och spara eftersom när man vill.

Bara att när man just skapat en ny sektion måste man spara om sidan innan man börjar skriva något för att vara på säkra sidan.


Förstår att detta är lite börda och jag märkte det faktiskt nu när jag skrev den här guiden :P Det verkar heller inte ALLTID hända men det bästa är alltså att inte klicka på + Add och börja skriva direkt utan lägg först till en tom sektion, spara om sidan och börja sedan skriva content.

Knappar m.m.

Knappar skapas med shortcode:n [ button ] (utan mellanslag). En knapp kräver även att man passar in en URL som man vill att knappen ska länka till: [ button url=http://google.com ]Google[ /button ].

Till toppen av sidan

Annan styling såsom rubriker, listor etc kan väljas direkt i den visuella editorn. Skiljelinjer skapas med <hr> eller genom att klicka på knappen i editorn.


 Sån här liten text gör man genom att välja "Small" i "Styles"-dropdownen. Många andra stilar finns under "Paragraph"-dropdownen.

Här Kommer Några Knappar
Year Make Model Length 1997 Ford E350 2.34 2000 Mercury Cougar 2.38

Moduler med [ include ]

Ibland behöver man visa mer än bara statisk text och bilder på sidan och istället något dynamiskt som en lista på de senaste nyheterna eller en testimonial.

För att inkludera en modul använder man shortcoden [ include ] och den tar ett argument "mod" som definierar vilken modul man vill ladda in. Vissa moduler tar även fler argument men mer om det lite längre ner.

"Effektivisera-sidorna" (featured-pages)

Inkluderas genom [ include mod=featured-pages ]. Kräver inga andra argument.

Sidorna som listas här under är de 4 senaste sidorna som är publicerade i MISC->Featured-kategorin.

Även whitepapers, videos, product-sheets och customer-cases har "featured-*"-moduler, de inkluderas på samma sätt; [ include mod=featured-namn-på-modul ].

Leadsius Formulär (leadsius-form)

Inkluderas med [ leadsius-form id=FORMULÄR-ID ].

Det finns fler moduler man kan inkludera och alla följer precis samma mönster med [ include mod=MODULNAMN ]. En detaljerad lista över alla finns i text-guiden.

Marja-lisa-södetalje

I dag kan vi enkelt växla användare på en arbetsplats eller förflytta oss mellan olika arbetsplatser. De tidsvinster vi gör är enormt viktiga, då vi istället kan lägga den tiden på våra patienter.

Marja-Lisa Nyman

Chefsjuksköterska, Södertälje sjukhus